rygerfjord

Rygerfjord var opprinnelig en skute som seilet langs norskekysten i mange år, helt siden 50-tallet. For noen år siden ble det dog omgjort til et flytende hotell, som nå gjør det mulig å overnatte sentralt i Stockholm. Med både flotte rom, fellesområder og en trivelig restaurant, kan faktisk denne båten (og hotellet) by på alt!

Om hotellet

Rygerfjord – Hostel er altså en båt, og derfor hjelper det ikke å ha vannskrekk. Innredningen er derfor preget av den maritime verden, men rommene har naturligvis blitt pusset opp for å matche dagens forventede standard. Totalt har båten hele 200 sengeplasser fordelt over 70 rom, og hotellet kan by på en smakfull frokostbuffé i restauranten på dekket. Det er også mulig å nyte en matbit senere på dagen, i form av lunsj eller middag. Trådløst internett er naturligvis inkludert over hele hotellområdet – eller skal vi si på båtområdet?

Verdt å merke seg er at håndduker ikke er inkludert i oppholdet, men kan leies mot en avgift. Det samme gjelder frokosten. Båten har også en egen bar som holder åpent om kvelden og ettermiddagen.

Beliggenhet

Rygerfjord – Hostel ligger naturligvis ved sjøen, nærmeste bestemt ved havnen i Malaren. Det er så sentralt i Stockholm som du får det, med gangavstand til både severdigheter, shoppingmuligheter og spisesteder. Verdt å nevnte er populære turistattraksjoner som Gröna Lund, Djurgårdsfärjan og Skansen, som alle ligger nærmest rett over gaten fra hotellet. Ankommer du Stockholm med fly, så må du regne med en kjøretur på omkring 40-50 minutter fra flyplassen til hotellet.

Lonely Planet

Det berømte reisemagasinet Lonely Planet har overnattet på Rygerfjord – Hostel, og roser det faktisk så mye at det er et av stedene de anbefaler at man bor på dersom man skal overnatte i Stockholm. Rygerfjord får skryt for den fantastiske utsikten over fjorden, samt atmosfæren, betjeningen og det faktum at man har et fullverdig overnattingstilbud på en slik båt.