Betrug

Et kredittkort har definitivt mange fordeler, med alt fra bonuser til rabatter og flerfoldige praktiske bruksområder. Men det har også sine ulemper, som at det for eksempel ofte er innblandet i svindel. Her kan du som bruker av kredittkortet selv gjøre en del grep for å langt på vei hindre deg mot svindel på kredittkortet. Spesielt når man er på ferie i utlandet så bør man tenke over hvordan man bruker og oppbevarer kredittkortet for å unngå å bli svindlet.

Unngå svindel når du ferierer utenlands

Svært mange nordmenn bruker kredittkortet når de ferierer utenlands, noe som for øvrig er en god idé. Dette forutsetter dog at man bruker det riktig, og at man for eksempel ikke etterlater servitører eller hotellansatte alene med kredittkortet. Man bør aldri overlevere kredittkortet til noen, ettersom det enkelt kan kopieres og skrives av informasjon. Samtidig så bør man være forsiktig ovenfor såkalt «skimming»-utstyr som brukes til å kopiere kortinformasjon i minibanker eller kortterminaler. Klarer du å unngå dette, så har du langt på vei sikret deg mot svindlerne.

Unngå svindel ved netthandel

Internet TheftOgså når man handler på nettet så eksisterer det en viss risiko for at man skal bli svindlet. Her er det gjerne falske betalingsløsninger eller svindlere som opptrer på e-post der de prøver å lokke til seg kredittkortinformasjonen din.

Her gjelder det å kun handle i trygge og verifiserte nettbutikker, som helst bruker en tredjeparts betalingsløsning for at du sikrest mulig kan utføre handelen der. For øvrig så er det alltid en god idé å bruke et kredittkort og ikke et bankkort når du handler på nettet, ettersom det da blir bankens tap dersom det skulle skje en svindel.

Mistanke? Kontakt banken snarest!

Skulle ikke disse grepene hjelpe deg, og at du allikevel skulle bli svindlet, så er det viktig at du minimerer problemet og ordner opp i det så snart som mulig. Ta først kontakt med banken slik at du får sperret kredittkortet umiddelbart, før du deretter gir banken all relevant informasjon som kan hjelpe til med etterforskningen. For at du selv ikke skal bli holdt ansvarlig for svindelen, så må du kunne bevise at du ikke har opptrådd uforsvarlig med PIN-kode eller med sensitiv informasjon på andre måter.

Mer om kredittkortsvindel